Doktorka odgovorila na navode oca ubijene djevojčice: „Neko žali u tišini, a neko preko medija“

Nastava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ trebalo bi da se nastavi danas, sa skraćenim časovima, bez ocjenjivanja, prozivanja i uz prisustvo u školi šest policajaca u svakoj smjeni.

Dr Ranka Radulović odgovorila je na navode oca djevojčice koja je nastradala u OŠ “ Vladislav Ribnikar“, da je djeci u toj školi puštala narodnu muziku“ i „povezivala ih sa duhovima i dušama svojih nastradalih drugara“.

„Vrijeme žalovanja. Neko žali u tišini. Neko preko medija. Neko pruža psihijatrijsku prvu pomoć. Po pozivu. Po srcu, pameti i iskustvu. Svima redom. Nastavnicima, učenicima i roditeljima. Građanima. Na prvoj liniji. Ne jedan. Sve dane. Uvijek“, navela je Radulović na Fejsbuku, dijeleći link ka portalu Nova.rs o gostovanju Slobodana Negića.

Negić, čija je ćerka među djecom koja su 3. maja ubijena u OŠ „Vladislav Ribnikar“, rekao je sinić na TV Nova S da su neka djeca na psihoterapijama po povratku u školske klupe „slušala narodnu muziku“ i kako je rekao, „povezivala sa se duhovima i dušama svojih nastradalih drugara“ u prisustvu terapeuta.

On je rekao i da je danas bio na sastanku roditelja postradale djece i predstavnika svih relevantnih institucija Republike Srbije i da je pitao ko je doktorka Ranka Radulović, a da niko od prisutnih nije znao o kome se radi.

On je i objasnio da je „doktorka Ranka Radulović zaposlena na neuropsihijatrijskom odjeljenju KBC i poslata od strane ministarstva zdravlja, kao neko ko treba da pomogne u toj situaciji djeci i nama roditeljima“.

Negić je rekao da će iskoristiti sva pravna sredstva „da ta doktorka nikada više ne radi“.

Podsjetimo, nastava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ trebalo bi da se nastavi danas, sa skraćenim časovima, bez ocjenjivanja, prozivanja i uz prisustvo u školi šest policajaca u svakoj smjeni.

Dio roditelja, međutim, traži da se školska godina za „Ribnikar“ završi.

Izvor: N1

Foto: BETA

NIKŠIĆ PROGNOZA