Dodik: RTS djelovao iz zasjede, porodica Đoković u meni uvijek ima prijatelja

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da se Radio-televizija Srbije djelujući iz zasjede, iz njima znanih razloga, odlučila na krajnje neprofesionalan način, da „djeluje u formi sačekuše“ i time poljulja njegovo inače visoko povjerenje u tu nacionalnu medijsku kuću.

„Gostujući u sinoćnjoj emisiji ‘Oko’ RTS-a iznio sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvijek. Moj odnos prema voditelju emisije (Gorislavu) Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja. Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjimaod onog dijela Srbije koja ne može da im oprosti uspjeh“, istakao je Dodik, kako prenosi RTRS.

On je kazao da se iz dijela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je dio kratkog razgovora sa voditeljom Papićem pred sami početak snimanja emisije, jasno vidi da govori o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi ni u toku turnira.

„Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočaranje u RTS. Nastaviću da poštujem i uvažavam uspjeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cijenim njegovu porodicu. Završićemo sve dogovore u vezi sa turnirom Srpska open. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci“, dodao je Dodik.

On je rekao da se izvinjava ako je „spekultivni prikaz na mrežama“ povrijedio članove porodice Đoković.

„Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čovjeka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu“, poručio je Dodik.

On je naveo da će u njemu uvijek imati prijatelja i poštovaoca, i da taj njegov odnos prema porodici Đoković neće moći da ugroze nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam.

„RTS je izgubila nekoga koji je, nažalost, mislio da ima nade za profesionalizam u medijima“, zaključio je predsjednik RS.

Foto: Shutterstock

NIKŠIĆ PROGNOZA