Beograd: Bračni par ucjenjivali snimcima, tražili pare i telefone

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, u prisustvu branilaca, saslušani su supružnici J.N. (30) i J.T. (27) iz glavnog grada Srbije zbog sumnje da su izvršili krivično djelo iznuda i krivično djelo ucjena. Treći osnovni sud je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana, dok je osumnjičenoj određena mjera zabrane prilazaka.

Kako prenosi Tanjug, J.N. i J.T. su krivična djela izvršili na taj način što su u prethodnom periodu oštećenom L.L. (29) i njegovoj supruzi L.Z. (29) upućivali prijetnje po život i tijelo, te oštećenog ucenjivali da će kompromitujući snimak na kom se on nalazi poslati članovima njegove porodice, poslovnim saradnicima i roditeljima djece čiji je trener u fudbalskoj školi „Zmaj“ u Zemunu, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. 

Kako se navodi, na ovaj način osumnjičeni su od oštećenog iznudili neutvrđeni novčani iznos, nov mobilni telefon koji je oštećeni predao osumnjičenoj odmah pošto je, na njihov nagovor, zaključio ugovor sa MTS-om i predaju kartice tekućeg računa sa kog su podigli gotov novac u iznosu od 45.000 dinara. Zatim su mu ponovo upućivali prijetnje i ucjene da će, pored kompromitujućeg snimka na kome se on nalazi, objaviti i kompromitujući snimak njegove sestre, te su zahtijevali da im preda novac u iznosu od 200.000 dinara kako to ne bi učinili.

Osumnjičeni je saslušan i zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, s obzirom na to da je prilikom pretresa stana u Zemunu, u kom osumnjičeni stanuju, pronađena jedna ručna bomba.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor.

Osumnjičenom je određen pritvor u trajanju od 30 dana zbog sumnje da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i da će ponovo učiniti krivično djelo.

Kada je riječ o osumnjičenoj, sud je donio rješenje kojim joj se zabranjuje prilaženje, sastajanje i komunikacije sa određenim licima.

Foto: Ilustracija/elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA