Aleksandar Šapić ponovo izabran za gradonačelnika Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda ponovu su izabrali za gradonačelnika Aleksandra Šapića, na predlog predsjednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića ispred liste „Aleksandar Vučić – Beograd sjutra“. Za njegov izbor glasalo je 64 od 82 odbornika koji su glasali.

Šapić, prvi na listi koalicije „Aleksandar Vučić-Beograd sjutra“, na sjednici Skupštine grada izabran je za 69. gradonačelnika.

Za zamjenicu gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović, koja je i u prošlom mandatu bila na tom mjestu, kao i još 13 članova gradskog vijeća, prema Šapićevom predlogu.

Za članove gradskog veća izabrani su Stevo Marušić, Miloš D. Jovanović, Zoran Adamović, Miroslav Gajić, Đorđe Trišić, Lazar Marić, Nikola Dragićević, Miljan Damjanović, Vileta Filip, Slobodan Šolević, dr Milivoje Pajović, Mira Jovanović i Vladimir Trajković.

Aleksandar Šapić je od 2009. do 2012. godine bio pomoćnik gradonačelnika Beograda, potom deset godina je bio na čelu opštine Novi Beograda, a 2022. godine je izabran za gradonačelnika Beograda.

Foto: sapic.rs/Arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA