Albanija: Poslanik opozicije tokom sjednice aktivirao više dimnih bombi

Nesvakidašnji incident dogodio se juče u albanskom parlamentu kada je poslanik Demokratske stranke (DP) Saimir Koreši aktivirao više dimnih bombi.

Dvorana se ispunila dimom, a predsjedavajuća Lindita Nikola izbacila je Korešija sa sjednice i zatražila intervenciju čuvara kako bi se uspostavio red.

Neposredno prije aktiviranja dimnih bombi dio poslanika opozicije je svojim stolicama napravio barikadu ispred govornice, prenosi Index.hr.

Zvaničik DP-a Sali Beriša rekao je da on ne može uticati na poslanika.

„Opozicija je odlučna da ne dopusti normalan parlamentarni život dok se ne ispune njeni zahtjevi: osnivanje istražnih povjereništava, uključivanje u povjerenstvo za izbornu reformu, odustajanje većine od uplitanja u unutrašnja dešavanja opozicije“, rekao je Beriša.

Dok je dvoranu ispunjavao dim, riječ je preuzeo ministar unutrašnjih poslova Taulant Bala.
Poslanicima DP-a je rekao da se odupru pokušajima pojedinaca da ih zloupotrijebe za ostvarivanje vlastitih interesa, misleći pritom na bivšeg premijera Berišu.

„Donošenje zakona je primarna dužnost poslanika. Ovo pokazuje da ovaj posao niste shvatili ozbiljno, jer pogoršava odnos s ljudima. Moj apel većini desničarskih poslanika je: molim vas, nemojte da vas iskorišćavaju za nečije lične interese“, rekao je Bala.

Pirotehniku su u dvoranu unijele dvije Korešijeve koleginice. Sve troje sada bi se mogli suočiti s disciplinskim mjerama koje bi mogle uključivati i privremenu zabranu dolaska na sjednice.

Foto: Sali Beriša/FB

NIKŠIĆ PROGNOZA