Zogović: Bojkotom izbora na Kosovu građani rekli ne okupaciji

Poslanik DF-a Milin Zogović saopštio je da je premijer Kosova Aljbin Kurti sam sebi „zalijepio političku šamarčinu“, te da su „bojkotom nametnutih lokalnih izbora građani sjevera Kosmeta otvoreno rekli ne okupaciji“.

„Izlazak na izbore 13( od gotovo 50.000 ) Srba najbolja je potvrda krize legitimiteta izborne farse pod mentorstvom djelova međunarodne zajednice. Albanska zajednica koja u tim sredinama participira sa samo par procenata učešća u ukupnom broju stanovnika, opština u kojima su organizovani kontejner izbori, takodje je u značajnoj mjeri bojkotovala izbore što je i dodatna potvrda nedostatka izbornog legitimiteta“, saopštio je Zogović.

Ocijenili su da je najveći gubitnik ovih izbora  zvanična Priština i  Kurti.

„Policijska tortura, ranjavanje nedužne djece i ljudi u cilju sijanja straha nijesu dali željene rezultate. Biračke kutije ostale su pune mržnje i loših namjera a prazne glasačkih listića ponosnih gradjana sjevera Kosova i Metohije. Kurti je sam sebi zviznuo političku šamarčinu. Danas je valjda i njemu jasno da su Srbi svoji na svome i da ne pristaju na nametnuta rešenja i da je nepotrebno testirati njihovu odlučnost. Nadam se da će ubrzo shvatiti da nema tog srbina u kome nijesu umrli savjest i poštenje koji će pristati na legalizaciju privremene okupacije južne srpske pokrajine“, zaključio je Zogović.

Foto: Skupština

NIKŠIĆ PROGNOZA