Živković: Uvjeren sam ćemo do 21. maja 2026. Crnu Goru uvesti u EU

Uvjeren sam da ćemo, zajedno, do 21. maja 2026. Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju i tako osigurati dugoročnu stabilnost za našu zemlju i evropski kvalitet života za sve nas, kazao je Danijel Živković, v.d. predsjednika DPS i nosilac liste „Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“.

Živković je čestitao Dan nezavisnosti – 21. maj.

„Prije 17 godina, na demokratskom referendumu, obnovili smo državnu nezavisnost Crne Gore. Ponosni na njenu slobodarsku i antifašističku tradiciju, stvorili smo temelj za izgradnju modernog evropskog društva multietničke demokratije“, naveo je Živković.

U godinama nakon toga, Crna Gora je, dodaje Živković, snažno napredovala, na planu ekonomskog i društvenog razvoja i na putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

„Zahvaljujući vrijednim rezultatima koje smo postigli vodeći odgovornu državnu politiku, Crna Gora je krupnim i sigurnim koracima napredovala ka EU“, navodi Živković.

A onda je, kako dodaje, zaustavljena na putu napretka, „zahvaljujući neodgovornoj politici koja je zanemarivala interese Crne Gore i njenih građana“. 

„Danas, kada slavimo jedan od najvažnijih datuma naše milenijumske istorije, šaljemo jasnu poruku – pokrenućemo Crnu Goru! Imamo sve što nam je potrebno da našu državu učinimo bogatom i prosperitetnom, u interesu i na ponos svih ljudi koji u njoj žive. 

Dana 21. maja 2006. godine zajedno smo ispisali istoriju! Uvjeren sam da ćemo, zajedno, do 21. maja 2026. Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju i, tako, osigurati dugoročnu stabilnost za našu zemlju i evropski kvalitet života za sve nas. Neka je vječna Crna Gora“, zaključio je Živković.

NIKŠIĆ PROGNOZA