Živković: Ukoliko dođe do hapšenja Đukanovića organizovaćemo se da to spriječimo

Predsjednik DPS-a Danijel Živković komentarisao je u emisiji „Drugačija radio veza“ najave hapšenja bivšeg predsjednika Crne Gore i bivšeg lidera DPS-a Mila Đukanovića. 

Na pitanje može li se najavljivano hapšenje staviti u kontekst straha od povratka DPS-a na vlast, Živković odgovara:

„Ne vjerujem da postoji bilo kakva indicija ili sumnja koja bi mogla da prouzrokuje ovo o čemu ste govorili kroz najave koje sam imao prilike da pročitam u pojedinim medijima, o tome da će doći do hapšenja Đukanovića“, kazao je Živković.

„Kada kažem indicije govorim o dokazima ili činjenicama koje bi na to upućivale. Čuo sam i kroz intervju Đukanovića da je vodio računa o tome šta je radio u posljednjih 30 godina tokom bavljenja politikom, računajući da će prije ili kasnije doći neki momenat, da će oni koji odavno već priželjkuju i stanizuju njegov lik i djelo, doći u poziciju da možda kroz iskazanu namjeru dođu do svog nauma i cilja.Nije prvi put da naša politička konkurencija najavljuje da bi trebalo uhapsiti Đukanovića, to se priča dvadeset i nešto godina“, rekao je Živković. 

Ono što, kako kaže, jeste novina, je da su ti koji su to govorili bili opozicija, a sada su u strukturama vlasti.  

„Ako postoji ta i takva namjera i ako neko misli da će političkim uticajem ili instrumentalizacijom pravosuđa da pokrene i nastavi spiralu revanšizma ili da kroz iskazanu namjeru eventualno krene u takav naum onda nemojte da imate dilemu da će odgovor biti radikalan.To znači da ćemo se organizovati dovoljno dobro da ćemo takve naume spriječiti“, kazao je Živković. 

foto:DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA