Živković sa Lajčakom: Parlamentarna većina svojim djelovanjem udaljava nas od evropskog puta

Parlamentarna većina svojim djelovanjem izazivaju političku nestabilnost i u realnosti udaljavaju Crnu Goru od evropskog kursa i evropskog sistema vrijednosti, kazao je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

On se specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom koji boravi u Crnoj Gori.

Tokom sastanka ocijenjeno je da Crna Gora treba da ostane fokusirana na evropsku agendu, kako bi iskoristila trenutni zamah proširenja i u skoroj budućnosti ostvarila članstvo u EU.

„Proces EU integracija nije samo štrikiranje obaveza, već je potrebna prije svega politička stabilnost, koja se ne može prepoznati unutar parlamentarne većine“, zaključio je Živković.

Osvrćući se na proces lokalnih izbora koji su održani, Živković je ocijenio da je DPS osvojila najviše glasova i time pokazala da ima kapaciteta da očuva stabilnu podršku, što, kako kaže, potvrđuje činjenicu da su građani prepoznali mukotrpnu borbu za zaštitu državnih interesa Crne Gore i očuvanje i izgradnju demokratskih vrijednosti u društvu.

„Živković je istakao da očekuje da će rezultati izbora imati dugotrajan uticaj na politički pravac ne samo Podgorice, već i cijele Crne Gore. Specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak je pozdravio konstruktivnu opozicionu ulogu DPS-a u procesu evropskih integracija, posebno prilikom dobijanja IBAR-a, i dodao da EU želi da Crna Gora nastavi da bude uspješna priča”, navodi se u saopštenju.

Lajčak je rekao da Crna Gora ima jedinstvenu priliku da brzo napreduje u pregovaračkom procesu i pozvao sve političke aktere da se ujedine oko tog cilja.

foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA