Živković: Ponosni na svoju prošlost nastavljamo da se borimo za budućnost kakvu zaslužujemo

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković čestitao je građanima „najveličanstveniji datum u našoj istoriji“.

„Na današnji dan na Berlinskom kongresu velike silu su priznale nezavisnost i državnost Crne Gore, što je bio prvi korak ka stvaranju građanskog multietničkog društva, na čiji smo karakter i danas zajednički ponosni. On je izdržao i izdržaće, uvjeren sam, sva iskušenja i u onim najtežim vremenima. Crnogorska savremen državnost temelji se i na pokretu uspostavljenom 13. jula 1941. kada je slobodarska i antifašistička Crna Gora krenula u odlučnu borbu za nacionalno oslobođenje i državno ime koje joj je nepravedno ukinuto 1918. godine. Trinaestojulskim ustankom Crna Gora je stala je na pravu stranu istorije i svrstala se u antifašistički blok, odlučna da se izbori za ideju na kojoj počiva savremena Evropa. Crnogorski antifašizam izrodio je vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora – nezavisna, međunarodna priznata, članica NATO-a, posvećena EU vrijednostima i članstvu u EU“, napisao je Živković.

Trinaesti jul je tu da nas, dodaje, podsjeti da narod koji bilježi ovakve istorijske pobjede, ne može zalutati na pogrešan put.

„Ponosni na svoju prošlost, nastavljamo da se borimo za budućnost kakvu zaslužujemo. Da je vječna Crna Gora“, zaključio je.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA