Živković: Neprimjerena zloupotreba građana u cilju optrukcije pravde

Potpisivanje inicijative da se pritvoreni predsjednik Opštine Budva brani sa slobode, zbog navodne deblokade lokalne samouprave, predstavlja neprimjerenu političku zloupotrebu građana Budve sa ciljem opstruiranja nadležnih državnih organa, kazao je v.d. predsjednika DPS Danijel Živković, govoreći na sinoć održanoj sjednici Opštinskog odbora DPS Budva.

Komentarišući inicijativu grupe građana Budve, iza koje stoji Demokratski front, da se Božović koji je optužen za najteža krivična djela brani sa slobode, Živković je ocijenio da je riječ o pokušaju politike da uzima pravdu u svoje ruke.

“Na sjednici Opštinskog odbora saopšteno je da ni Milo Božović, kao ni prethodno Marko Bato Carević, nijesu imenovali svoje zamjenike, odnosno potpredsjednike Opštine, čime su uspostavili sistem da Budva ne može da funkcioniše u slučaju odsustva prvog čovjeka grada”, saopšteno je iz DPS-a.

Opštinski odbor DPS Budva, iskazao je na sjednici punu podršku v.d. predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore Danijelu Živkoviću.

“Istaknuto je da će inovirana kadrovska lista, uz superioran izborni program, biti garant očuvanja političke relevantnosti na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima”, navodi se u saopštenju.

Sa sjednice Opštinskog odbora DPS Budva još jednom je upućena iskrena zahvalnost dosadašnjem predsjedniku stranke Milu Đukanoviću, za presudnu ulogu u obnovi državnosti Crne Gore, učlanjenju naše države u NATO, kao i izgradnji multietničke demokratije u zemlji.

Sjednici Opštinskog odbora DPS Budva, prisustvovali su i potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković, koordinator ispred Predsjedništva DPS Crne Gore Andrija Nikolić i koordinator ispred Izvršnog odbora DPS Crne Gore Boris Muratović.

izvor:CDM

foto:DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA