Živković: Imamo nepobitne dokaze da se u Podgorici sprema “Beogradski scenario”- to nećemo dozvoliti

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković kazao je da 3.300 osoba iz Republike Srpske i Srbije ima pravo glasa u Podgorici, te da imaju nepobitne dokaze da se u Glavnom gradu sprema “Beogradski scenario”.

“U posjedu smo nepobitnih dokaza da preko 3.300 lica koji ostvaruju svoje biračko pravo u Republici Srpskoj i Srbiji su upisani u birački spisak u Podgorici. Mi ćemo na izborni dan spriječiti svako od tih 3.300 lica da ostvare svoje biračko pravo, pošto to biračko pravo imaju nelegalno u Podgorici i da im pošaljemo poruku da i ne pokušavaju dolaziti u Podgoricu sa tom namjerom, jer očigledno se razvija nova formula da se utiče na izborne prilike, to je ovaj izborni turizam ili “Beogradski scenario””,  kazao je Živković.

Ne radi se, kaže, o dezinformacijama i dizanju tenzija pred izbore.

“Imamo precizne dokaze i imena o kome se radi. Značajan broj je već kupio kartu da dolaze avio-letovima u Podgoricu 29. septembra”, kazao je Živković.

Poručuje da će o svemu upoznati tužilaštvo od koga očekuju najhitniji odgovor.

“Koliko danas, najkasnije do sjutra ćemo dokaze dostaviti Višem tužilaštvu. Očekujemo od njih da će po najhitnije postupiti i napraviti ekspresnu istragu”, poručio je Živković.

Na pitanje na koje političke partije misli, Živković nije odgovorio.

“Ne ulazim u to koje političke partije animiraju te birače da dolaze u Crnu Goru”, naveo je Živković, podsjećajući da se slično dešavalo i u avgustu 2020. godine na izborima u Nikšiću.

Parlamentarna većina nema većinu u Podgorici

Lider DPS-a tvrdi da prema svim relevantnim istraživanjima parlamentarna većina sa državnog nivoa nema većinu za pobjedu na izborima u Podgorici.

“Opozicija ima dovoljno glasova za ubjedljivu pobjedu u Podgorici i u posjedu smo informacija da će parlamentarna većina pribjeći “Beogradskom scenariju”, odnosno dovođenju birača sa strane i na taj način prekrajati izbornu volju građana”, naveo je Živković, pozivajući građane da masovno izađu na izbore.

Na pitanje kako komentariše najavu predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića da će staviti u proceduru izmjene Zakona o crnogorskom državljanstvu, Živković ističe da Mandić i Milan Knežević žele da redefinišu ono što se dogodilo 2006.godine.

“Sjećate se 2006. godine kada je Vojislav Koštunica išao u Brisel i pokušao da ubijedi tadašnju administraciju da 260.000 birača koji imaju biračko pravo u Srbiji trebaju istovremeno da to pravo ostvare i u Crnoj Gori, jer navodno imaju svoje korjene u Crnoj Gori. Zamislite da se to dešava danas, 2024. godine gdje Mandić i Knežević intenzivno zastupaju priču o tome da treba raditi na dvojnom državljanstvu, odnosno da treba raditi na tome da tih 260.000 ili više dobiju državljanstvo Crne Gore. Kada dobijete taj broj državljana u Crnoj Gori, vi znate da Crne Gore više nema ni kao građanske, ni kao nezavisne suverene države”, kazao je Živković.

Zato, dodaje, Mandić i Knežević insistiraju na dvojnom državljanstvu, ne bi li kroz promjenu Ustava gdje više ne trebaju ni dvije trećine nekako upišu u registar državljana tih 260.000 ljudi.

“Crna Gora je država sa preko 600.000 stanovnika. Možete misliti šta bi to demografski značilo, u smislu etničkog inžinjeringa, i u finalu izbornog inžinjeringa. Za to se bore Andrija Mandić i Milan Knežević koji žele da redefinišu ono što je bilo 21. maja 2006. godine”, rekao je Živković.

Lider DPS-a nema informaciju zašto su odbornici Demokratske partije socijalista u Skupštini prijestonice Cetinje Sonja Radojičić, Aleksa Bastać, Miloš Ražnatović i Stefan Vuletić napustili DPS.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA