Živković i Bojović: Postizborne političke okolnosti nijesu obećavajuće

Postizborne političke okolnosti ni po čemu nijesu obećavajuće, po ocjeni predsjedniak Savjeta i izvršnog koordinatora GI 21. maj Miodraga Živkovića i Rada Bojovića.

Obratili su se saoštenjem i istakli da Pokret Evropa sadi njegov lider Milojko Spajić djeluju „dezorijentisano i nedoraslo.“

– Maglovite poruke o vladinoj koaliciji su infantilne, vrijednosno degutantne i bez održive principijelnosti. Utisak je još i gori kada se osvrnemo na tzv. ekonomski program čiji obrisi ne mogu izdržati ni najprostiji logički test – istakli su oni.

Kako navode, sa druge strane, stvari se dodatno pogoršavaju kada u postizborne igre uključimo „ostatke dosadašnje antievropske parlamentarne većine, zakulisne aktivnosti velikosrpskih popova, Vučićeve pione iz bivšeg DFa, kao i njemu servilne namještenike poput Abazovića i Milatovića.“

– Očigledno je da presudni politički akteri mogu samo da osnaže postizbornu krizu. Kada ovome dodamo i njihove retrogradne, hibridne i inferiorne političke stavove onda je izvjesno da samo naivni i nedoučeni mogu vjerovati u skori oporavak zgnječene crnogorske države, ekonomski napredak, sistemske reforme ili ubrzanu evropeizaciju društva – zaključili su Živković i Bojović.

Izvor: Pobjeda

Foto: PR Centar

NIKŠIĆ PROGNOZA