Živković: Crna Gora treba ozbiljnu vlast, posvećenu problemima građana i državnim pitanjima

“Demokratska partija socijalista se ozbiljno priprema za predstojeće parlamentarne izbore. Smatramo da broj glasova koje je osvojio naš kandidat na predsjedničkim izborima predstavlja dobru osnovu za veoma dobar rezultat naše partije 11. juna“, kazao je Danijel Živković, vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako je kazao Živković, politički protivnici pokušavaju da umanje snagu DPS-a i njihov trenutni rejting.

„Pitamo ih: jesmo li mi na vlasti ove dvije i po godine, ili ste vi? Pogledajte oko sebe učinke vaše vlasti. Kako izgledaju škole, kako izgledaju bolnice, kako nam izgledaju nekad uspješna preduzeća, nema u njima inovativnih stvari… Sve se svelo na zapošljavanje novih ljudi mimo konkursa i zakona… Investicije su potpuno stale, nema novih ulaganja a započeti projekti propadaju. Ogledalo pripreme turističke sezone je saobraćajni kolaps u Boki Kotorskoj”, poručio je Živković, obraćajući se građanima i aktivistima DPS-a, prilikom obilaska opštinskih i mjesnih odbora Demokratske partije socijalista.

U svom obraćanju prisutnima v.d. predsjednika DPS-a se osvrnuo na predstojeće parlamentarne izbore.

„Svjesni smo da vrijeme brzo teče… Kako se približavaju izbori, raste nervoza na našoj političkoj sceni, jer pojedine stranke uviđaju da su potrošile puno vremena a da ništa nijesu uradili ni za građane ni za državu, i sigurni smo da će 11. juna, kao što sva istraživanja govore, podrška njima biti minorna. Zato nije ni čudo što ne biraju način da ako treba i gaženjem Ustava i zakona da odlože izbore”, saopštio je on.

Živković je kazao da je obaveza svih članova i aktivista DPS da razgovaraju sa građanima kako bi objasnili sve prednosti politike koju zastupaju kao i stanje u kojem se nalazi Crna Gora gdje je, prema njegovim riječima, nepametnom politikom usporen ekonomski razvoj i zaustavljen put prema EU, gdje su urušene institucije kulture i obrazovanja….

“Nijesmo nerealni, da kažemo kad smo mi bili na vlasti – sve je bilo idealno?! Naravno da nije – ali je zemlja išla naprijed, nijesmo imali ovoliko nasilja na svim nivoima, nije bila ovolika nesigurnost građana, nijesmo imali institucionalni haos, nijesmo imali prazan zdravstveni fond, višemjesečne redove za preglede, operacije, nedostatak ljekova…
Ova država mora da ima ozbiljnu vlast koja se ozbiljno bavi politikom, rješavanjem ličnih ali državnih pitanja koja se tiču svih građana, i rezultati siguran sam da neće izostati”, poručio je Živković.

Kako su saopštili iz DPS-a, neposredno nakon što je početkom mjeseca na sjednici Glavnog odbora stranke izabran za v.d. predsjednika partije, Živković je preduzeo niz aktivnosti u cilju jačanja partijske mreže i osnaživanje infrastrukture.

U prethodnim danima Živković je posjetio brojne gradove. Obišao je i opštinske odbore na Cetinju, u Danilovgradu, Kotoru, Tivtu, a susreo se i sa Alijansom žena i Savjetom mladih.

Foto: Mediabiro

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents