Zirojević: Parlamentarizam „spao na tužne grane“

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da je crnogorski parlamentarizam „spao na tužne grane“ kad predsjednik Skupštine sam sa sobom zakazuje i vodi sjednice.

Šef parlamenta Andrija Mandić juče je konstatovao ostavke premijera i ministara na poslaničke funkcije, ali o sjednici obavijestio poslanike. Kasnije je povukao akt kojim se konstatuju ostavke, rekavši da je u pitanju tehnička greška.

„Pozdrav iz Sjeverne Koreje, javljamo se iz zgrade Parlamenta u Pjongjangu. Predsjednik Parlamenta danas je, sam sa sobom, održao nastavak sjednice na kojem je konstatovao ostavke koleginica i kolega koji su postali ministri. Ostali poslanici o nastavku sjednice nijesu obaviješteni“, saopštio je Zirojević kasno sinoć.

„I u pravu je predsjednik, što će mu poslanici kad on sjednicu može nastaviti i završiti sam. Baš danas, kad isti taj predsjednik Parlamenta, priređuje svečani prijem povodom Dana parlamentarizma. Treba ovu praksu primijeniti i u Evropskom parlamentu. Nemaju oni pojma – nek se ugledaju na Mandića! Na tužne je grane spao crnogorski parlamentarizam kad predsjednik Parlamenta sam sa sobom zakazuje i vodi sjednice. Hvala Andriji Mandiću što je danas zaradio i moju platu“, zaključio je Zirojević.

Foto: Vijesti/Boris Pejović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA