Zenka: Stabilnu vladu bi činili PES i koalicija Zajedno

Prijatno sam iznenađen. Imali smo konstruktivnu priču u smislu formiranja vlade. Ja sam iznio mišljenje da Crnoj Gori treba stabilna i odlučna vlada sa kadrovima spremnim da se suoče sa svim izazovima. Tu Vladu bi činili PES i koalicija Zajedno. Ta vlada bi bila stabilna i imala bi kredibilnu većinu, kazao je lider DUA-e Mehmet Zenka novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem Milatovićem.

On je kazao da je za njih prihvatljivo da PES ima mandara.

“Javnosti je već poznato ko će biti mandatar. To je Milojko Spajić i mi ne vidimo nikakav problem u tome. Nama je u interesu da se formira vlada koja bi imala sluha prema manjinama. To sam rekao i predsjedniku i naišao na pozitivan stav. Nemamo nista zajedničko sa grupacijama koje negiraju vrijednosti do kojih je meni stalo. Mislim sa su i ostale partije manjina sličnog stava kao ja”, naglasio je Zenka.

Milatović je danas nastavio na Cetinju konsultacije o mandataru za sastav nove vlade. On se prvo sastao sa predstavnicima Force i Demokratske partije Gencijem Nimanbeguom i Fatmirom Đekom.

Foto: CdM

NIKŠIĆ PROGNOZA