Zbor CKP-a 22. januara ispred Suda za prekršaje u Podgorici

Iz Crnogorske konzervativne partije saopštili su da će 22. januara organizovati mirno okupljanje ispred Suda za prekršaje u Podgorici.

Predsjednik CKP-a Boris Lalović kazao je da je razlog organizovanja neslaganje sa zahtjevom za pokretanje prekršajnog postupka koji je potpisala državna tužiteljka Snežana Šišević, „a upućen je prema profesoru dr Bobanu Batrićeviću zbog njegove kolumne objavljene 11. avgusta 2023 na portalu Antena M.“

„Protestnim zborom izražavamo duboko neslaganje i nezadovoljstvo sa tretmanom prema profesoru dr Batrićeviću kojem je na ovaj način uskraćeno osnovno ljudsko pravo – sloboda izražavanja.

Kao što smo prethodno istakli u javnom proglasu naše partije od 28-og oktobra 2023. ovim protestom javno i odlučno stajemo na put svim diskriminatorskim radnjama sadašnje vlasti“, naveo je Lalović.

On je kazao da Batrićevića lično ne poznaju i da nije član te partije.

„On je akademski građanin, profesor Crnogorskog jezika koji otvorenim kritičkim stavom prema sadašnjem režimu vodi borbu za povratak istinskim crnogorskim vrijednostima.

Stoga, stanimo na put neosnovanim optužbama i progonima prema svima onima koji se zalažu za pravičnu, nacionalnu, multietničku i građansku Crnu Goru“, zaključio je Lalović.

Foto: CKP

NIKŠIĆ PROGNOZA