Zbog nestaganja s odlukama iz vrha pokreta: I Grgurović napuštio PES

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad, član Glavnog odbora Pokreta Evropa sad i predsjednik Inicijalnog odbora Pokreta Evropa sad! Danilovgrad Aleksandar Grgurović podnio je ostavku na funckije u toj partiji. 

Njegovo obraćanje prenosimo integralno: 

Sa dubokim razočaranjem, ali i odlučnošću koja me vodi, podnosim ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad!

Neslaganja sa odlukama vrha našeg Pokreta, narušila su moju vjeru u demokratske principe i vrijednosti na koje smo se obavezali prilikom osnivanja Pokreta. 

Naravno, ne mogu zanemariti uspjehe koje smo postigli, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, niti zanemariti činjenicu da smo kao Pokret na sva tri izborna ciklusa ostvarili značajne rezultate u Danilovgradu, nadmašujući državni prosjek za više od 10%. 

Unutrašnje odnose i političke dinamike unutar samog Pokreta Evropa Sad! neću komentarisati, ali odluka o mom napuštanju nije rezultat lakomislenog razmišljanja. 

Izražavam iskrenu zahvalnost svim članovima Pokreta na podršci, saradnji i povjerenju.

Svim svojim, sad već bivšim, kolegama iz Pokreta Evropa Sad! želim puno uspjeha kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu. 

Moja odluka ne znači kraj moje borbe za pravedniju i demokratskiju Crnu Goru, ali od ovog trenutka ću svoju energiju usmjeriti na druge, moralno ispravnije puteve, prije svega na unapređenje i poboljšanje uslova života u Danilovgradu.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA