ZBCG: Popis će otkriti kako je DPS pomoću nesređenog biračkog spiska krao izbore

“Sinhronizovana akcija Demokratske partije socijalista(DPS), njihovih političkih satelita, raznih parapolitičkih organizacija na njihovom platnom spisku, kao i bivših režimskih medija, koji u transu ponavljaju mantru o odlaganju popisa, pokazatelj su činjenice da ostaci tog korumpiranog sistema na svaki način žele da zaustave da istina o Crnoj Gori izađe na vidjelo”, saopštili su iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”(ZBCG).

“Skrivajući se iza floskula o „nepripremljenosti i haotičnom političkom momentu“, kao i iza notornih laži o „nasilnoj promjeni demografske slike Crne Gore“, oni zapravo žele da prikriju ono što je najbitnije da cijela Crna Gora vidi.  Prije svega, to će biti činjenica da Crna Gora ima manje državljana koji žive u Crnoj Gori, nego što ih je upisano u biračkom spisku. Samo taj podatak, biće dovoljan da zauvijek u paramparčad rasturi priču bivšeg režima o nekakvoj stabilnosti i funkcionalnosti sistema dok su oni vodili Crnu Goru”, navode iz ZBCG.

Potvrdiće se ono o čemu je koalicija Za budućnost Crne Gore, ističu u saopštenju, kao i nekadašnji Demokratski front, bezbroj puta govorila, “da je postojala sistematska politička krađa i prekrajanje izborne volje građana Crne Gore”.

“Ovaj podatak će biti posebno bitan zbog toga što je birački spisak i dalje pod kontrolom DPS-a, upravo zbog toga što se nakon veličanstvene pobjede 30. avgusta 2020. godine nije dozvolilo tadašnjem Demokratskom frontu, a sadašnjoj koaliciji ZBCG, da uđe u vladu i na taj način se pozabavi i tim problemom.  Druga, podjednako bitna činjenica, koju bi DPS zajedno sa svojim satelitima htio da prikrije, jeste da će se popisom upravo ustanoviti imovina svih građana Crne Gore i konačno obznaniti da nekadašnji gradonačelnici i visoki funkcioneri poput Miomira Mugoše i Brana Gvozdenovića imaju na stotine stanova. Utvrdiće se i čija je „ničija kuća“ na Gorici. Suštinski, za njih je nacionalno pitanje, zapravo finansijsko”, ističu iz ZBCG.

Upravo zbog navedenih razloga, smatraju u ZBCG, a ne zbog nekih šturih izgovora, bivši režim ne želi da se održi popis.

“ Sada kada je Monstat profesionalizovan i kada svi imaju kontrolu nad popisom, konačno će se potvrditi 30 godina nepočinstava i manipulacije građanima Crne Gore.

Crna Gora ovo zna i nikakvog odlaganja popisa neće biti. Vrijeme je da se konačno dobije prava slika o stanju u državi”, zaljučuju iz ZBCG.

NIKŠIĆ PROGNOZA