ZBCG: Milatović da se izjasni, Spajić da demantuje naše sumnje

Koalicija ZBCG poziva predsjednika države Jakova Milatovića da se javno izjasni da li će prisustvovati sjednici svojih stranačkih organa i da li će podržati formiranje vlade sa, kako su naveli, političkim subjektima sa izborne liste DPS-a. Iz te koalicije su kazali da mandatar Milojko Spajić ima priliku da demantuje njihove sumnje da je sve vrijeme znao da ZBCG želi u vladu, ali da mu to nije odgovaralo.

“A što se tiče našeg odnosa i saradnje prema BS-u, svakako bi bila logičnija i smislenija, nego saradnja Spajića sa Demokratama koje su bile na izbornoj listi sa Dritanom Abazovićem koga su Spajić i njegovi funkcioneri optužili za sve i svašta uključujući i kreiranje afere Do Kvon”, kazali su iz ZVCG.

Iz te koalicije pitaju Milatovića ko je pobijedio na izborima 02. aprila.

“Pošto nekoliko mjeseci nakon završenih predsjedničkih izbora i “istorijske pobjede” izgleda da je pobijedio onaj za koga nam se tog dana učinilo da je izgubio – Milo Đukanović. Ovo pitanje ne postavljamo da bi unosili bilo kakve razdore u PES nego da provjerimo da li je Milatović i dalje onaj isti čovjek koga smo mi podržali u predsjednickoj kampanji na jasnoj politici borbe protiv bivšeg korumpiranog i kriminalizovanog režima”, navodi se u saopštenju. .

Navode da u razgovorima sa Milojkom Spajićem nijesu mogli dobiti precizan odgovor da li će kostur vlade činiti stranke koje su bile protiv DPS-a ili stranke koje su sve vrijeme bile “jurišni odredi” Mila Đukanovića.

“Tako da je vazno šta o prekrajanju izborne volje i vraćanje DPS na vlast misli Jakov Milatović, jedan od lidera PES-a”, navodi se u saopštenju.

Oni su ponovili da je ZBCG sve vrijeme bila za ulazak u vladu.

“To je Milojko Spajić sve vrijeme i znao, ali mu očigledno nije odgovaralo. Evo mu prilika da nas demantuje. Ostalo je jos dva i po mjeseca do isteka roka u kojem treba da se formira nova Vlada Crne Gore, a ovu situaciju treba razjasniti i svačiju odgovornost precizno definisati”, poručili su iz te koalicije.

Foto: ZBCG

NIKŠIĆ PROGNOZA