Zatražili asistenciju policije da bi održali sjednicu SO Andrijevica

Klub odbornika DPS – SD Andrijevica uputio je zahtjev Stanici policije Andrijevica Uprave policije Crne Gore za asistenciju policijskih službenika u nesmetanom održavanju sjednice Skupštine opštine Andrijevica, koja je zakazana za danas u 10 sati.

Oni podsjećaju da 15. jula i 7. avgusta nijesu održane sjednice SO Andrijevica, a sve to, kako navode, usljed činjenice da je grupa građana zauzela skupštinsku salu u terminima planiranim za održavanje sjednice Skupštine, a u cilju „onemogućavanja vršenja odbornika u obavljanju njihove zakonske dužnosti definisane zakonom, Statutom Opštine i Poslovnikom o radu SO Andrijevica“.

„Kako smo u saznanju da određena grupa građana ponovo planira onemogućavanje održavanja sjednice SO Andrijevica zakazane za sjutra (28. avgust) u 11 sati, zahtijevamo od Uprave policije, odnosno Stanice policije Andrijevica da shodno svojim ovlašćenjima asistiraju u omogućavanju održavanja navedene sjednice, kako bi se odbornička prava i dužnosti sprovela nesmetano, u skladu sa zakonom“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Takođe, napominju da su o ovom zahtjevu, upućenom Stanici policije Andrijevica UP Crne Gore, obavijestili i Osnovno državno tužilaštvo u Beranama.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA