„Za Ukrajinu važna principijelna podrška BS“

Za Ukrajinu je važna principijelna podrška od strane Bošnjačke stranke i protivljenje agresiji, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Bošnjačke stranke (BS) i potpredsjednika Vlade mr Ervina Ibrahimovića i ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Oleha Herasimenka.

Kako je saopšteno iz BS, razmijenjeni su pogledi na aktuelni međunarodni kontekst i regionalna pitanja, kao i dinamiku unutrašnjih procesa u Crnoj Gori.

Ibrahimović je kazao da agresija Rusije na Ukrajinu predstavlja kršenje međunarodnog prava i izrazio nadu da će naredni period donijeti stabilizaciju prilika u Ukrajini.

Kazao je da se Crna Gora, nakon završetka parlamentarnih izbora, nalazi u fazi kada treba izabrati novu Vladu.

“Od toga ko će činiti tu Vladu, zavisiće i kako će se Crna Gora krećati u narednom periodu. Zato je važno da okosnice buduće Vlade budu subjekti čija je evropska i euroatlantska opredijeljenost neupitna. Smatramo da BS, kao pouzdan EU partner, mora biti dio procesa odlučivanja”, kazao je Ibrahimović.

Ambasador Herasimenko je čestitao Bošnjačkoj stranci na uspjehu ostvarenom na parlamentarnim izborima.

Kazao je da je za Ukrajinu važna principijelna podrška od strane BS i protivljenje agresiji.

Upoznao je sa dramatičnim događajima koji pogađaju Ukrajinu, i istakao da je značajan doprinos Crne Gore, koja je Ukrajini pružila materijalnu, političku i vojno-tehničku pomoć, čime je pokazala da ostaje pouzdan i trajan partner Ukrajine u njenoj pravednoj borbi i odbrani slobode.

Foto: BS

NIKŠIĆ PROGNOZA