„Za slučaj ulaska BS u vlast, prvo da je napusti DF“

Demokratska Crna Gora reagovala je na izjavu lidera DNP-a Milana Kneževića koji im je poručio da napuste Vladu ako im ne odgovara ulazak Bošnjačke stranke u istu. Podsjećaju da rukovodstvo Bošnjačke stranke nije osudilo „monstruozne skaj aktivnosti visokopozicioniranih funkcionera u tadašnjem bezbjednosnom sektoru, a za čije aktivnosti su lažno optuživali lidere DF-a“.

„Nakon što su krajem avgusta glavni odbori PES-a i BS-a donijeli odluke da podržavaju formiranje Vlade bez ZBCG-a, ZBCG je javno saopštio da: “ovo što Spajić najavljuje, kao obrise buduće Vlade je ne samo cementiranje nasljeđa Đukanovićeve vlasti, već i njegovo aktivno vraćanje u političku arenu”“, navode iz DCG.

Kažu da bi upravo oni mogli reći da bi vlast, za slučaj ulaska BS-a, prvo trebao da napusti DF.

„Ali mi ne podučavamo, niti dijelimo lekcije kolegama sa kojima zajedno vršimo vlast, već djelujemo partnerski, a što smo pokazali i našim pristupom jesenas i to par dana nakon što je DF odlučio da protivpravno smijeni predsjednika SO Zeta iz redova Demokrata“, navode Demokrate u reagovanju.

Kažu da im je jedini cilj borba protiiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Razumjećete, nijesmo tu da ispunjavamo dogovor Bošnjačke stranke i DF-a, niti da se bavimo malicioznim komentarima, već da u partnerstvu bezbjednosnog sektora sa Novovićem, Markovićem i drugima nastavimo odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije I nećemo dozvoliti da isto ospori ili oslabi Bošnjačka stranka, čije rukovodstvo nije osudilo monstruozne skaj aktivnosti visokopozicioniranih funkcionera u tadašnjem bezbjednosnom sektoru, a za čije aktivnosti su lažno optuživali lidere DF-a“, zaključuju u DCG.

Foto: Demokrate

NIKŠIĆ PROGNOZA