„Za efikasnu borbu protiv korupcije potrebna politička stabilnost“

Za efikasnu borbu protiv korupcije Crna Gora mora osigurati političku stabilnost i smanjenje nacionalnih tenzija koje, uz često održavanje izbora, ne dozvoljavaju konsolidovanje i reforme čitavog državnog sistema, a posebno sudstva, saopštila je poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović. Ona je to kazala na sastanku sa koordinatorom američkog Stejt departmenta za globalnu borbu protiv korupcije Ričardom Nefjuom.

„Potreban nam je pun mandat Skupštine i Vlade kako bismo ostvarili rezultate na svim poljima, a posebno kada je pravosuđe u pitanju,“ dodala je Kaluđerović.

Ona je izrazila zahvalnost Stejt departmentu na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u naporima da unaprijedi pravosudni sistem i borbu protiv korupcije. Tokom sastanka, Kaluđerović je naglasila ključnu ulogu vraćanja povjerenja građana u institucije sistema i pravdu, što je temelj za dugoročni razvoj i stabilnost zemlje.

„Zadovoljna sam rezultatima rada Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i specijalnog policijskog odeljenja, ali sam takođe i dalje nezadovoljna stanjem u sudstvu, koje je još uvijek pod jakim uticajem bivšeg korumpiranog režima,“ rekla je Kaluđerović.

Iz SNP-a su kazali da je sastanku sa Nefjuom Kaluđerović prisustvovala zajedno sa mlađim poslanicima iz različitih političkih partija.

Takođe, poručeno je da je na sastanku istaknuta važnost jačanja vladavine prava i neselektivne borbe protiv kriminala, uz naglasak na potrebu za političkom stabilnošću i efikasnim pravosudnim reformama. 

Foto: Screenshot/Skupština Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA