Za budućnost Nikšića: Ujdurma oko naziva ulica pokrenuta da bi se naudilo Kovačeviću

Jasno nam je da je čitava ujdurma oko ovog pitanja pokrenuta da bi se naudilo nosiocu naše liste i predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću, poručili su iz Koalicije ” Za budućnost Nikšića” povodom njihovog predloga da neke ulice u tom gradu dobiju nove nazive.

Koalicija Za budućnost Nikšić, kako je saopšteno, preko odborničkog kluba dala je predloge da ulice u tom gradu dobiju Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, Meša Selimović i Sveti Petar Cetinjski.

Navode da pritom nisu “uopšte željeli da bilo koja stara i prepoznatljiva ulica u gradu zbog toga promjeni svoj naziv”.

“Što se nas kao predlagača da Sveti Petar Cetinjski dobije ulicu u Nikšiću tiče mi se zalažemo da to ime dobije neka druga ulica a da ulica Narodnih heroja zadrži svoj naziv kao jedna od najprepoznatljivijih ulica u našem gradu. Jasno nam je da je čitava ujdurma oko ovog pitanja pokrenuta da bi se naudilo nosiocu naše liste i predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću. Ali ko hoće da pogleda istini u oči shvatiće da ono što su naši predlozi ne može biti predmet bilo kakvog spora. Velikani naše književnosti i Sveti Petar Cetinjski valjda nikome nisu sporni i mi smo te predloge dali u konsultacijama sa predsjednikom Kovačevićem”, poručuju iz Koalicije

NIKŠIĆ PROGNOZA