Vulević: Nije mi poznato da je bilo ko ukrao izborni materijal iz zgrade Opštine Andrijevica

Nije mi poznato da je bilo ko izvršio otuđenje ili krađu dijela izbornog materijala koji se nalazi u zgradi Opštine Andrijevica, niti postoje bilo kakvi tragovi koji ukazuju na nasilno otvaranje vrata, odnosno prozora prostorije u kojoj se nalazi i čuva izborni materijal, saopštio je predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) u Andrijevici Veselin Vulević.

On je istakao da tvrdi da nije bilo protivzakonitog ulaska u prostoriju, u kojoj se nalazi i čuva izborni materijal.

„Kompromitovanje izbornog matrijala nije izvršeno, pa zakonitost izbornog procesa nije ugrožena ni na koji način“, dodao je Vulević, prenose Vijesti.

Pozvao je sve političke subjekte da se u narednom periodu uzdrže od, kaže, navedenih neosnovanih komentara.

„…jer OIK Andrijevica ulaže maksimalne napore da bi se ovaj izborni proces, do kraja proveo na zakonit i pravilan način – odnosno do utvrđenja konačnih rezultata za izbor odbornika u Skupštinu opštine Andrijevica“, zaključio je Vulević.

Iz Opštinskog odbora Demokraske partije socijalista (DPS) u Andrijevici juče je saopšteno da je Duško Stojanović, sekretar sekretarijata u lokalnoj upravi i član Opštinske izborne komisije (OIK) u Andrijevici spriječen od strane policije da uđe u zgradu Opštine, a da se potom šunjao do četiri sata ujutro oko zgrade Opštine.

Stojanović je negirao optužbe, navodeći da DPS Andrijevica, bezbjednosno interesantna lica (BIL) i pripadnici organizovanih kriminalnih grupa već duže vrijeme crtaju metu njemu i funkcioneru Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore Andrijevica Milošu Čukiću.

Iz DPS-a je prije dva dana saopšteno da je birački materijal u Andrijevici kompromitovan, i da Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokrate pokušavaju da prekroje izbornu volju.

Foto: Boris Pejović

NIKŠIĆ PROGNOZA