Prava, Demohrišćani, Slobodna, DSS i Pokret za Pljevlja zajedno na izborima

Demohrišćanski pokret, Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora nastupiće zajedno na parlamentarnim izborima, saznaje nezvanično portal Dan.

Prema našim saznanjima u koalciji će biti i Demokratska srpska stranka (DSS) i Pokret za Pljevlja, kao i nekoliko manjih pokreta.

Lider Prave Crne Gore je Marko Milačić, a on je poslanik izabran sa liste Koalicije za budućnost Crne Gore. Na čelu Slobodne Crne Gore je Vladislav Dajković, odbornik u Skupštini Glavnog grada. Lider nedavno osnovanog Demohrišćanskog pokreta je advokat Dejan Vukšić. Pokret za Pljevlja predvodi nekadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore Novica Stanić, dok je na čelu DSS-a Dragica Perović.

Rok za predaju lista Državnoj izbornoj komisiji (DIK) za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 11. juna ističe u ponoć.

Do sada su liste predali Narodni pokret „Pravda za sve“ Vladimira Leposavića koja je nakom dorade prihvaćena. Listu su predali i Pokret za promjene na čelu sa predsjednikom te stranke Nebojšom Medojevićem, kao i Pokret „Preokret“ sa Srđanom Perićem kao nosiocem liste.

Izvor: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA