Vuksanović – Ressler: Podrška Hrvatske Hrvatima i Crnoj Gori na putu prema EU

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i član Skupštine Crne Gore iz reda hrvatskog naroda Adrijan Vuksanović sastao se u Evropskom parlamentu u Briselu sa poslanikom Karlom Resslerom.

„U razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo povratkom HGI – ja u crnogorski Parlament, kao i brojnim aktivnostima hrvatske zajednice u Crnoj Gori, koja malobrojna, ali posvećena i predana misiji očuvanju identiteta, je uveliko vidljiva i uspješna u svojim nastojanjima. Vuksanović je naglasio da podrška koju pruža Republika Hrvatska Hrvatima ima prije svega emocionalni, a onda i konkretni značaj u cilju jačanja položaja hrvatske nacionalne zajednice“, saopšteno je iz HGI.

On je istakao i pomoć koju pruža Republika Hrvatska Crnoj Gori u integracionom procesu prema Europskoj uniji, na čemu je zahvalio zastupniku Resleru. Iskazan je i stav da Vlada Republike Hrvatske intenzivno vodi brigu o Hrvatima izvan njenih granica, a što je očigledno i na primjeru hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

„Sagovornici su se prisjetili i posjeta poslanika Resslera Hrvatima u Crnoj Gori i njegove podrške pred parlamentarne izbore na kojima je HGI ostvario povijesni uspjeh osvojivši najveći broj glasova od svog osnivanja“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: HGI

NIKŠIĆ PROGNOZA