Vuksanović: Očekujem da se HGI vrati u parlament

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative(HGI) Adrijan Vuksanović govoreći o samostalnom nastupu te partije na izborima, kazao je u emisiji “Javna rasprava” da očekuju da će se HGI vratiti u Parlament.

“U većini slučajeva smo izlazili samostalno. Imali smo razgovore sa određenim političkim strukturama za koaliciju ali smo smatrali da je bolje da izađemo zajedno, ne zbog daljeg političkog života, već mislim da smo ušli u koalicioni aranžman to bi dovelo do jedne vrste pasivizacije biračkog tijela. Došlo bi do etrofije u tom predizbornom vremenu i to ne bi bilo od neke koristi. Mi bi se politički zbrinuli, ali ne bi bili sa punim legitimitetom”.

Vuksanović napominje da je njihov najveći cilj da se vrate u pralament.

“Šta će biti nakon izbora ne znam, ne znam kakav će biti raspored snaga ali razgovaraćemo sa svima koji dijele naše programske principe i na sličan način vide Crnu Goru”.

Komentarišući listu “La casa de papel” i njihovu namjeru da predstavljalju hrvatsku nacionalnu zajednicu zajedno sa italijanskom, Vuksanović kaže da to poziva na oprez.

“Smatram da ako ta lista dobije prolaz kod DIK-a da će to dodatno homogenizirat biračko tijelo HGI-ja koji su već navikli da se pred svake izbore neko pojavi ko je tu samo ometač”, zaključio je Vuksanović.

izvor:Antena M

foto:gradski portal

NIKŠIĆ PROGNOZA