Vuković: Između redova čita se mogućnost pokretanja postupka za razrješenje Milatovića

Potpredsjednik i poslanik DPS-a Ivan Vuković izrazio je sumnju da vladajuća većina možda namjerava da pokrene postupak za razrješenje Predsjednika države i upozorio da bi po tom scenariju njegovu funkciju preuzeo predsjednik Skupštine, te naglasio da sve to treba posmatrati kroz prizmu aktuelnih dešavanja u Vojsci Crne Gore i Ministranstvu odbrane i kompletnog lanca komandne odgovornosti, prenosi Antena M.

“Vi ste čuli da se u kontekstu postizborne kombinatorike u Podgorici iz redova vladajuće koalicije zaprijetilo predsjedniku Milatoviću i poslata je poruka, ako on iznevjeri 30-toavgustovsku volju mi ćemo znati što ćemo s njim. Između redova čita se mogućnost pokretanja postupka za razrješenje Predsjednika. Ukoliko bi se taj scenario desio, a meni je teško da povjerujem da je to moguće, za prvo vrijeme bi funkciju Predsjednika države obavljao predsjednik Skupštine. Dakle, ovo što se dešava u Vojsci i kompletan lanac komandne odgovornosti i način na koji se tamo donose odluke treba posmatrati i kroz tu prizmu”, kazao je Vuković u emisiji Nedjelja u retrovizoru na TV Vijesti.

Komentarišući aktuelni sukob između ministra odbrane Dragana Krapovića i načelnika Generaštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića, Vuković je kazao “da je evidentno da neko pokušava da uspostavi političku kontrolu i nad Ministarstvom odbrane”.

“Ukoliko general Lazarević ne bude tamo đe treba da bude, na sastancima NATO članica, biće to još jedan šamar Crnoj Gori. Nažalost, opet dominira partijska politika i želja da se iskoristi politički momenat, bez obzira što država plaća za to”, kazao je Vuković.

Potpredsjednik Vlade Milun Zogović kazao je da ideju o pokretanju postupka za razrješenje Predsjednika Crne Gore prvi put čuje, ali nije odbacio tu mogućnost.

Foto: Glavni grad

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA