Vuković: Cetinje moralo da bude ispoštovano, Milatović će snositi posljedice zbog svoje odluke

Ovo što radi aktuelni predsjednik Milo Đukanović je pokazatelj odgovornosti prema funkciji predsjednika države, kazala je poslanica DPS Aleksandra Vuković, gostujući na Gradskoj RTV.

„Nikad za 30 godina nijesmo doživjeli da tadašnja opozicija odgovorno podnese poraz, nego se uvijek dovodilo u pitanje validnost i legitimitet izbora“, ističe Vuković.

Prema njenim riječima, oni koji su na referendumu zaokružili „da“ pokazali su odgovornost, a oni koji su zaokružili „ne“ u međuvremenu su prihvatili nezavisnu Crnu Goru – to je naša zajednička pobjeda.

„U takvoj atmosferi će biti inaugurisan i novi predsjednik. Klub poslanika i predsjednik Đukanović će se odgovorno odnijeti prema tome i svi poslanici koji budu u mogućnosti će prisustvovati tom činu“, kazala je Vuković.

Kako dodaje, Milatović ima veliku osudu jer je odlučio da raskine s tradicijom i otkaže održavanje inauguracije na Cetinju.

„Mislim da je Milatović morao naći način da inauguracija teče u svečarskom maniru u prijestonici. Ali, mi ćemo pokazati poštovanje prema državi Crnoj Gori“, navodi Vuković.

Cetinje je, ističe, trebalo da bude ispoštovano, a incident je sitnica koja je morala da se prevaziđe.

„Prisustvom na inauguraciji šaljemo poruku da smo iznad situacije i dostojni. Milatović će svakako snositi posljedice svoje odluke“, smatra Vuković.

Izvor, foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA