Vukićević: Jača saradnja sa institucijama osnov povjerenja

Predsjednik Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) David Vukićević govorio je na panel diskusiji u okviru konferencije “Aktivizmom mladih ka EU” na poziv Mreže za evropske politike MASTER.

“Omladinska politika u Crnoj Gori posmatrana je uglavnom vertikalno. Mi u Mreži za omladinski aktivizam Crne Gore omladinsku politiku posmatramo horizontalno, smatrajući da se svako pitanje tiče mladih, i u tom duhu uvijek ohrabrujemo mlade da učestvuju u radu radnih grupa i tijela, te na taj način daju doprinos kreiranju javnih politika po mjeri mladih”, kazao je Vukićević.

“MOACG od osnivanja ostvaruje broje uspješne lokalne, nacionalne i međunarodne saradnje, što je preduslov omladinskog aktivizma. Iskrena i jača partnerstva sa lokalnim institucijama, takođe i državnim, posebno su važna za mlade, a očigledna je potreba za učvršćivanjem postojećih i izdizanjem istih na viši nivo. To je glavni faktor povjerenja u institucije sistema”, istakao je predsjednik MOACG upitan da prokomentariše saradnju sa lokalnim institucijama.

Vukićević je tokom konferencije istakao da mladi podržavaju pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, te da mladi aktivno doprinose i u toj oblasti. Međutim, upozorio je i da Crna Gora mora raditi na unaprjeđenju privrede, koja trenutno dominantno počiva na mikro, malim i srednjim preduzećima, što mora biti signal za dodatno snaženje konkurentnosti crnogorske ekonomije.

foto: MOACG

NIKŠIĆ PROGNOZA