Vujović: Treba izaći na popis, drugačiji pristup bi bio kontraproduktivan

Uz puno razumijevanje svih onih koji i dalje imaju sumnje u punu regularnost popisa i koji s pravom imaju niz zamjerki na vođenje čitavog ovog procesa parlamentarne opozicije, smatram da je, kada sve uzmemo u obzir, ispravan stav izaći na popis, poručio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović. 

On dodaje da bi drugačiji pristup, u ovakvim okolnostima, prema njegovom sudu, bio kontraproduktivan i najviše bi odgovarao onima koji imaju loše namjere prema Crnoj Gori.

„Povodom Popisa u Crnoj Gori, svi smo bili svjedoci višegodišnje intenzivne nacionalstičke kampanje iz susjedstva i s njom povezanih aktera iz Crne Gore. Sve sa ciljem da se tabloidnom propagandom i histerijom nacionalizma, dominantno negiranjem crnogorskog identiteta, utiče na rezultate“, navodi Vujović.

Ističe da je simfonija propagande sa prethodnom Vladom bila očigledna.

„Zbog čega se pokušao sprovesti prevarni proces, ignorisanjem zahtjeva za kontrolom od strane opozicije,civilnog sektora i manjinskih savjeta“, dodaje on.

Nova Vlada, kako navodi, treba priznati, imala je do sada drugačiji pristup, uključila u proces sve društvene aktere i izašla u susret najvećem broju zahtjeva sa te strane, iako je optimalno rješenje bilo održavanje popisa na proljeće.

Foto: SDP

NIKŠIĆ PROGNOZA