Vučurović: Referendumom treba utvrditi većinsku volju po svim spornim pitanjima

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović smatra da po svim pitanjima koja dijele narod u našoj državi treba organizovati referendume kako bi znali kako misli većinska Crna Gora.

„Bivši i sadašnji režim je u kontinuitetu pokazivao neodgovornost i donosio odluke koje su bile suprotne većinskoj volji naroda, a odluka da Crna Gora podrži ulazak tzv Kosova u Savjet Evrope je prelila čašu i normalno je da uslijedi odgovor naroda i opština u Crnoj Gori“, kazao je Vučurović.

Vučurović je kazao da ne zna da li su dovoljno svjesni domaći, kao i strani donosioci odluka kakvo je većinsko raspoloženje građana Crne Gore.

„Danas smo imali priliku da čujemo šta misle narodni predstavnici u opštini Zeta, a uvjereni smo da je slično raspoloženje i u drugim opštinama. Glas naroda je glas Boga i koliko god su mnogi ignorisali narod i nijesu htjeli da čuju taj glas, on je danas, zasad, progovorio u jednoj opštini u Crnoj Gori“, istakao je on u saopštenju za javnost.

Prema njegovim riječima, ni stranke, ni državni funkcioneri, ni svi oni izvan Crne Gore ne mogu da ignorišu taj glas naroda, i zato, ističe Vučurović, ovo pitanje treba ozbiljno shvatiti i na njega dati jasan odgovor.

„Sigurni smo da je dobro, po svim pitanjima koja nas dijele u Crnoj Gori, provjeriti narodnu volju i organizovati referendume na teritoriji cijele zemlje, kako bi znali kako misli većinska Crna Gora. Ti referendumi ne treba da se odnose samo na ovaj problem, nego i na druga pitanja gdje donosioci odluka nisu poštovali volju naroda. Tu većinsku volju možemo jedino konstatovati izjašnjavanjem građana i to je pravi put, a ne neko sa strane da nam diktira šta mi mislimo i kako da se ponašamo. Kada se ona utvrdi svi smo duzni da je poštujemo i prihvatimo, a što se tiče DF mi ćemo je prvi uvažiti“, poručio je Vučurović.

Foto: Adria

NIKŠIĆ PROGNOZA