Vučurović: Referendum je bio krađa DPS-a i mafije

Referendum iz 2006. godine je bio klasična krađa u režiji Mila Đukanovića, DPS i mafije, a za to postoje brojni dokazi, saopštio je Jovan Vučurović, poslanik NSD.

„On je bio primjer zloupotrebe, ucjena, pritisaka i otvorene kolaboracije mafije i vrha bivšeg režima, tako da se može reći da je organizovani kriminal imao presudnu ulogu i da je najzaslužniji što se stvorila takva država. Ona nema veze sa istorijskom i istinskom CG i u njoj se godinama nakon referenduma upravo pokušavala protjerati i ugušiti tradicionalna CG i sve njene glavne karakteristike, prije svega srpski narod, SPC, Petrovići, Nemanjići, a silom nametnuti montenegrinstvo i izdajnička ideologija Sekule Drljevića. Đukanović je tom krađom na referendumu stvorio nezavisnu Crnu Goru, praveći ujedno privatni posjed, za sebe, svoju porodicu, mafiju i tajkune. Međutim, dominantno snagom koalicije ,,Za budućnost Crne Gore’’ i srpskog naroda, 30. avgusta 2020. godine srušen je  njegov režim i stvaraju se preduslovi da Crnu Goru izvučemo iz haosa u koji je uvukao DPS i da ona živi kao država ravnopravnih građana i naroda, u kojoj niko neće biti diskriminisan“, naveo je Vučurović.

Crna Gora je država i srpskog naroda i svih drugih koji u njoj žive, dodao je on, i istakao da se moraju izvršiti neke promjene kojima će se i na djelu pokazati da je to tako i koje ce uvažiti realnost.

„Pred nama su i novi izazovi, izbori 11. juna na kojima naš narod snažno mora podržati koaliciju Za budućnost Crne Gore, jer se pojavila realna opasnost od povratka DPS na vlast u koaliciji sa Evropom sad, što je i želja stranih centara moći i taj scenario se mora zaustaviti. Crna Gora bira između ZBCG, koja sprečava da CG postane kolonija, i marionetske politike i koalicije PES-a i DPS-a“, istakao je Vučurović.

Izvor: DAN

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA