Vučurović o izjavi Picule: Popis će početi 30. novembra

Nebitni su stavovi Tonina Picule o bilo čemu, pa i o popisu stanovništva u Crnoj Gori, ocijenio je poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović povodom izjave hrvatskog europarlamentarca.

Međutim, po njegovim riječima, Picula može biti interesantan kada je u pitanju “njegova bliskost sa DPS” i razlozi zbog kojih, kako kaže, “ovako poslušno slijedi politiku koja je u Crnoj Gori  poražena i više se ne može povratiti”.

“Bivši režim, koji je isključivo prepoznat po kriminalu, korupciji i ekstremizmu, na ovaj način mogu podržavati samo oni koji imaju neku debelu korist od te grupacije. Taj odnos Picule, Bilčika i sličnih sa DPS-om, smatra on, bi mogao biti interesantan i “nadležnim organima u Crnoj Gori”.

“Posebno što Picula ovakvim stavovima, osim bezobraznog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, pokušava i da unese smutnju, otvoreno pokazujući da nije prijatelj Crne Gore. Što se tiče popisa, aktuelna vlast pokazuje krajnje odgovoran odnos, pa je i popis odložen za 30. novembar kako bi se izašlo u susret opoziciji i njenim predlozima”, dodao je Vučurović.

Takođe, kako dodaje, predsjednik Skupštine i premijer su pokrenuli dijalog o ovom pitanju i sada se, kaže, “pojavljuje Picula koji pokušava da uruši čitavi proces”.

“Nema više odlaganja popisa, on će se održati 30. novembra u potpuno demokratskim uslovima. A Picula bi već trebalo da se okrene politici u svojoj državi, ako ga i tamo bilo ko više pita za mišljenje”, zaključio je Vučurović u reagovanju.

Foto: Skupština

NIKŠIĆ PROGNOZA