Vučurović: Niko nije ponižavao Crnu Goru kao Eskobar

Poslanik Nove srpske demokratije i Koalicije Za budućnost Crne Gore, Jovan Vučurović, komentarisao je poruke specijalnog izaslanika SAD, Gabrijela Eskobara, koje je okarakterisao kao otvoreno miješanje u formiranje nove Vlade Crne Gore.

–Poruka koalicije ZBCG je odavno poznata, o Crnoj Gori može da se odlučuje samo u Crnoj Gori, a ne u ambasadama – kazao je Vučurović za srpske „Novosti“.

On dodaje da „nevjerovatno zvuči da ovakve ekstremističke izjave, kojima se diskriminiše ne samo jedna koalicija nego i jedan narod, stižu od diplomate koji dolazi iz države koja se diči demokratskim tradicijama.“

– Nažalost, mi u Crnoj Gori imamo i političke opcije i agenturu iz NVO koji mazohistički vole kada im se naređuje i kada ih maltretiraju zapadne diplomate, a među takvima je, prema svemu što vidimo, i mandatar Milojko Spajić. Vrijeme će pokazati da li Spajić ima kičmu da se odupre ambasadama, okrene se poštovanju izborne volje i vraćanju pregovora na početak. Sve ovo je u konačnom pitanje dostojanstva, da ne budemo kolonija i da se niko ne poigrava sa ovom zemljom i narodom. Ne mogu da se sjetim da je neko ovako ponižavao neku državu kao što radi Eskobar Crnoj Gori – zaključio je Vučurović.

Foto: Pobjeda

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA