Vučurović: Mandić na čelu parlamenta, ZBCG u Vladi u punom kapacitetu

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić je kandidat za predsjednika Skupštine, potvrdio je poslanik koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Jovan Vučurović, navodeći da je Mandić političar koji je najzaslužniji za obaranje režima Mila Đukanovića.

„Najvažnije da se ispoštuje volja građana od poslednjih izbora, ali iz 30. avgusta. Ovi dogovori poslednjih dana idu ka tome. NSD prihvata sve ono što se čvrsto dogovorilo na poslednjem sastanku, Ubijeđen sam da postoji mogućnost da već naredne sedmice izaberemo predjednika Skupšine, a potom da biramo Vladu”, rekao je Vučurović za TV Adria. 

Dodao je da je u pitanju bio duži proces i moglo je sve kraće trajati.

“Mi smo druga snaga buduće vlasti i držaćemo zakonodavnu vlast, a PES izvršnu. Blizu smo dogovora i da sljedeće godine ZBCG bude dio Vlade u punom kapacitetu, da ne licitiramo, ali sa četiri ili pet ministarstava. Želimo da to realizujemo kroz pregovore”, rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, ZBCG promoviše narativ da se o Crnoj Gori odlučuje u Crnoj Gori, a ne van države.

“Ne znam zašto je tolika hajka protiv ZBCG, mi se zalažemo da Crna Gora bude dio EU. Crna Gora je više puta ponižavana od strane Bilčika, Picule, Eskobara… Mi ne pristajemo na poniženja, mi želimo da budemo sa njima partneri, a ne da nam neko sa strane određuje sastav vlade i upravlja zemljom. Nadam se da ćemo proces završiti kako treba, kao što sve ide kako treba u prethodna dva dana”, zaključio je Vučurović. 

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA