Vučurović: CG u velikim problemima jer tužilaštvo ne smije da se obračuna sa mafijom

Kriminalne grupe vezane za bivši režim očigledno su pripremale haos u Crnoj Gori i neophodno je te bande, povezane sa Milom Đukanovićem i njegovim prijateljima, do kraja razbiti, procesuirati i pohapsiti od vrha do dna, kazao je za Portal RTCG Jovan Vučurović, poslanik Nove srpske demokratije i saveza ZBCG. Vučurović, koji je u dosadašnjem sazivu parlamenta bio predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode, kazao je da je oprema nađena u četvrtak kod hotela „Podgorica“ samo dio arsenala koji je pripreman za nasilje.

„Ova oprema je, pretpostavljam, samo dio arsenala koji je pripreman za nasilje i udare protiv onih koji su pobijedili 30. avgusta 2020. godine i za akcije koje su vezane za neke konkretne događaje, poput ustoličenja mitropolita, potpisivanja temeljnog ugovora i sl. Kriminalne grupe vezane za bivši režim očigledno su pripremale haos po Crnoj Gori i neophodno je te bande, povezane sa Milom Đukanovićem i njegovim prijateljima, do kraja razbiti, procesuirati i pohapsiti od vrha do dna. Međutim, mi u Crnoj Gori nemamo institucije za takve akcije koje su neophodne, tužilaštvo i SDT nema hrabrosti da uđe u obračun sa glavnim ljudima mafije, a što i nije čudno jer se radi o ljudima koji su bili na pozicijama i tokom Đukanovićeve diktature“, kazao je Vučurović.

Kako je naveo, Crna Gora se nalazi u velikim problemima jer tužilaštvo ne smije da se obračuna sa mafijom.

„Dobro je što policija radi svoj posao i treba joj čestitati na ovim akcijama i ohrabriti da ovakvih akcija bude što više. Sjetimo se da su ljudi maltretirani, suđeni i proganjani zbog podmetnutog oružja, praćki i slično u Katnićevim ludorijama i montažama, a ovdje imamo konkretnu opremu koja je pripremana za nasilje i vjerovatno državni udar, ali SDT ćuti, čime pokazuju da je Katnićev duh snažno prisutan u tužilaštvu“, ocijenio je Vučurović.

Premijer Dritan Abazović sinoć je saopštio da je policijsko-vojna oprema nađena u četvrtak kod hotela „Podgorica“ možda korišćena za akcije protiv učesnika protesta prije 2020. godine. On je reakao i da je vozila oduzeta od Ranka Ubovića kod hotela „Podgorica“ godinama koristila jedinica policije za borbu protiv organizovanog kriminala. Istakao je da se radi o automobilima sa registarskim oznakama „123“.

Uz to, premijer je kazao da se oprema koja je nađena kod zgrade podgoričkog hotela koristi samo kada se desi veliko narušavanje javnog reda i mira i podsjetio da je prilikom protesta tadašnjeg Demokratskog fronta 2015. godine postojala priča da tajne policijske jedinice za razbijanje mitinga imaju dvije baze – u hotelu „Podgorica“ i staroj zgradi vlade.

Tokom racije u hotelu ‘Podgorica’ policija je pretresla i legitimisala bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i biznismena Ranka Ubovića, kao i druge goste, ali niko nije priveden. Policija je oduzela nekoliko vozila koja su bila parkirana kod hotela, radi provjere.

Jučerašnja racija pokrenuta je nakon što je dan ranije u poslovnoj zgradi pored hotela „Podgorica“ pronašla oružje, piotehnička sredstva, pancir i palice.

foto:RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA