„Vučić se miješa u popis, njegova opsesija traje godinama“

Medija centar Demokratske partije socijalista saopštio je da  današnjom izjavom da se ne miješa u popis u Crnoj Gori, koju je Aleksandar Vučić dao kao odgovor na pitanje koje je, kako su kazali, kao i obično, sam sebi namjestio, srpski predsjednik se još jednom, po ko zna koji put, direktno umiješao u proces koji predstavlja statistički metod prikupljanja podataka u Crnoj Gori, bez dodirnih tačaka sa drugim državama, a još manje sa njenim predsjednicima.   

„Stepen zainteresovanosti Vučića za popis u Crnoj Gori, jasno je, spada u domen političke patologije. Njegova ambicija da ‘bdi’ nad srpskim narodom u suverenim državama regiona, i time maše u javnosti države čiji je predsjednik, nikome ništa nije dobro donijela, ponajmanje srpskom narodu, a mnogima je učinila zlo“, naveli su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, ova ambicija se pojačava, kako se približavaju izbori u Srbiji, jer, dodaju, očigledno i Vučić smatra ono što je jedan od članova njegove političke posluge iz Crne Gore poručio pred prošli popis: „Broj onih koji se budu izjasnili kao Srbi, pokazaće ne samo demografsku stvarnost već i realan uticaj spoljne politike Srbije u Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj“ (A. Mandić, 2011).

„To je dodatni razlog što se Vučić sve intenzivnije upinje da utiče na popis u Crnoj Gori, i što je naredio svojim političkim poslušnicima da ga ni po koju cijenu ne odlažu jer mu je potrebno da njime maše u svojoj predizbornoj kampanji“, kazali su iz Medija centra DPS-a.

Kako su kazali, opsesija Aleksandra Vučića popisom u Crnoj Gori traje godinama. Dugačak je, dodaju, niz tirada, predsjednika Srbije na temu popisa u našoj državi, i zato ih neće navoditi.

„Ipak, ako on želi da vjeruje da se ne miješa, kao što se uostalom ni u šta ne miješa što se dešava pod njegovom komandom, ostavićemo ga u tom uvjerenju. Političko – obavještajna operacija koja služi jačanju velikosrpskog nacionalizma i federalizaciji Crne Gore, nije popis. To je Vučićeva šarada, u koju je upregao institucije ove države, kako bi izvukao najjači stub na kojem stoji savremena Crna Gora, a to je njen građanski karakter, i tako je učinio plijenom pomahnitalih velikodržavnih nacionalizama“, ističu u saopštenju.

Poručuju Vučiću i njegovoj „političkoj posluzi u Crnoj Gori, da lažni popis koji će biti sproveden pod ovakvim pritiskom, bez kontrole, u institucionalnom i političkom haosu, neće imati statističku a ni političku upotrebu, već će se pamtiti samo kao još jedan primjer bijednog sluganstva i izdaje sopstvene zemlje“.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA