Vučić: Na sjeveru Kosova slijedi potpuna okupacija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbi na Kosovu nalaze u teškoj situaciji zbog toga što neće učestvovati na današnjim izborima i da nakon formiranja novih lokalnih vlasti slijedi „potpuna okupacija“.

– Naš narod će sjutra mirno, odgovorno i sa prezirom da gleda one koje budu dovlačili iz Južne Mitrovice da glasaju i da biraju njima vlast u Sjevernoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku. Šta će biti poslije toga, ništa, potpuna okupacija na koju su ljudi već spremni, svikli, naučili, biće mirni, biće odgovorni, mi ćemo da isplaćujemo plate kao i do sada, da se borimo za njih još više, da im podižemo standard i da čekamo neka bolja vremena u kojima će da važi povelja UN i međunarodno javno pravo –  rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne zna šta će da traži na razgovorima sa Prištinom 2. maja.

– Sa njima mi se ne razgovora jer sve što su do sada rekli, slagali su – poručio je Vučić.

On je upitao je portparola Evropske komisije Petera Stana da li ga je bar malo sramota kada izjavljuje da je razočaran što Srpska lista i Srbi neće učestvovati na izborima.

 – Srbi su na Kosmetu do sada učestvovali u nekoliko izbornih ciklusa, a nije trebalo to da urade prije nego što se formira Zajednica srpskih opština. Izbori se sprovode uz pratnju 550 naoružanih policajaca, od decembra do januara dvoje djece je upucano, izvršeno je nekoliko napada na Srbe, a neko iz Evrope tvrdi da je razočaran. I to nam govore oni koji se kod nas u sve miješaju i kažu, e petu nacionalnu frekveciju ima da date nekome. Sram vas bre bilo! Sram vas bilo – rekao je predsjednik Srbije.

Izvor: DAN

Foto: Instagram

NIKŠIĆ PROGNOZA