Vučić: Đukanović političar prošlosti, Srbija nema teritorijanih pretenzija ka Crnoj Gori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović „političar prošlosti“, te da Srbija nema teritorijanih pretenzija ka Crnoj Gori.

On je danas u Tivtu katao da je za Srbiju važna saradnja u regionu.

Upitan da prokomentariše „napade iz Crne Gore koji stižu na račun Srbije“, Vučić je odgovorio:

„Razgovarao sam sa (Jakov ) Milatovićem i on me je kao domaćin zamolio da mu vratim uslugu za vrijeme kada je boravio u Beogradu kada sam mislio da je važno da budemo svi zajedno na okupu povodom Otvorenog Balkana. Zato ću bez obzira, na svoju namjeru, da nekim političarima iz prošlosti poput Mila Đukanovića žestoko odgovori, ostaviću ga ovog puta u prošlosti… To što je Srbija jedina tema i njen vožd, a to sam ja, to govori o nedostatku sopstvenih tema, kako neki misle da je to dovoljan razlog napasti predsjednika Srbije ili napasti Srbiju, a da prva i druga familija ostanu na vlasti…“, rekao je Vučić

On je pitao i „šta je to Srbija učinila protiv Crne Gore“.

„Je li Srbija uzela 14 odsto teritorije Crnoj Gori, je li galasa negdje za to da se Crnoj Gori oduzme 14 odsto teroitorije Crne Gore. Da li Srbija poštuje sve međunarodne norme, poštuje. Da li Crna Gora poštuje? Zašto ne poštuje Rezoluciju 1244. I nas na sve to vi stalno optužujete za teritorijalne pretenzije, što nas ne zanima. Sami ste donijeli odluku da odete od nas 2006. godine, mi smo rekli ‘u redu, vaša slobodna volja’. Jedino što nismo očekivali je da ćete poslije dvije godine da priznate nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić.

Foto: Vijesti/Slađan Fatić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA