Vučić: Da bi neko ušao u vladu CG „mora da kaže sve najgore o Srbiji“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je povodom izbora vlasti u Crnoj Gori kako, da bi neko ušao u vladu Crne Gore „mora da kaže sve najgore o Srbiji“ i da u Vladu Crne Gore ne može „neko ko je Srbin i ko nije opsovao Beograd“.

Vučić je ocijenio kako se na taj način želi zabraniti Srbima da se izjasne kao Srbi.

„Nećete taj dan dočekati“, poručio je Vučić.

„Noćima ne spavam zbog Kvinte“: Srbiju nikome ne damo na poklon

„Danas će biti vjerovatno jedan od najtežih dana za mene i Srbiju pošto znam šta donose predstavnici Kvinte, noćima zbog toga ne spavam, ne znam da li bih vikao ili plakao od muke, ali uspjećemo da Srbiju nikome ne damo na poklon već da bude naša“, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na proslavi 15. godina postojanja Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu ocijenio da „dolazi petroka velikih, jakih, najajčih i silnih“, a da je Srbija mala zemlja.

„Moramo da čuvamo narod i djecu i mogu da obećam da su čuvati Srbiju“, rekao je Vučić stranačkim kolegama.

Vučić je istakao da će se boriti svom snagom „ma koliko da ih je, ma koliko da su silni“ i obećao da će čuvati Kosovo i srpski narod na Kosovu.

On je, tvrdeći da je SNS promijenila Srbiju, rekao da je to najnapadanija stranka u političkoj istoriji Srbije i da se bori se za svakog radnika i fabriku i široke auto-puteve.

Dodao je da je SNS bila najprogonjenija dok je bila u opoziciji, ali da je uspjela da dobije većinsko narodno povjerenje bez podrške iz inostranstva.

Vučić je rekao da Srbija danas „u nelakoj situaciji“ i da će neko reći da je to zbog događaja u Banjskoj, na sjeveru Kosova.

„Ali to nije tačno jer su se konačno dočekali lakog izgovora da pritiskaju Srbiju“ i da nije toga „našli bi neki drugi razlog“.

Zaključio je da će izbori 17. decembra biti „odsudni“, a članovima SNS poručio da „nema opuštanja“.

„Moramo da ih pobijedimo ubjedljivije nego ikada i pokažemo da ne mogu da sruše Srbiju“, naveo je Vučić.

Foto: Pobjeda

NIKŠIĆ PROGNOZA