Vučević: Amandmani Crne Gore suštinski ništa ne mijenjaju, to predstavlja bacanje prašine u oči

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da su pritisci Zapada da se podrži Rezolucija o genocidu u Srebrenici ogromni a da, kako je naveo, “postoje naznake da Grčka možda i Rumunija budu mijenjale svoj stav”.

„Srbima je teško da razumiju da Grci glasaju za ovo, kao što je nam je bilo mučno da gledamo da Grkinja predlaže ulazak takozvanog Kosova u Savjet Evrope“, rekao je Vučević, na televiziji Prva, povodom apela predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Grčka bude uzdržana prilikom glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, prenosi N1.

Vučević je rekao da „inžinjeri“ rezolucije namjerno izaberu da za nju glasaju iz država ili naroda bliskih Srbima “da bi nas dodatno ponizili”.

„Rezolucijom se žigoše srpski narod kao genocidni iako smo stradalni narod“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, amandmanima Crne Gore na rezoluciju „suštinski se ništa u njoj ne mijenja već to predstavlja bacanje prašine u oči“.

„Mi ne možemo zaustaviti izglasavanje te rezolucije, jer je takva geopolitika, ali za nas će biti veliki uspjeh ako većina država bude protiv i uzdržana. To će biti jasna poruka svijetu da oni suštinski nisu uspjeli, iako će je formalno izglasati“, rekao je Vučević.

foto:CDM

NIKŠIĆ PROGNOZA