Vraneš: Radili smo pošteno i transparentno; Kovačević: Krčmite pare koje smo vam ostavili

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je da je vlast u tom gradu, otkad je uspostavljena 26. aprila prošle godine, radila poštetno i transparetno i da se odnosila jednako prema svim građanima.

– Uopšte o radu neću da govorim, izvještaj su odbornici dobili, a građani svakodnevno mogu vidjeti šta i kako smo radili i oni će dati sud. Odgovorno tvdim da sve što su radili i predsjednik i starješine da je bilo transparentno i pošteno. Sigurno je da smo mogli raditi bolje. Da li smo mogli raditi gore – vjerovatno. Tvrdim da nije bilo nikakvog politaknstva. Bili smo jednaki prema svim građanima – kazao je Vraneš na sjednici Skupštine opštine Pljevlja na kojoj se razmatra izvještaj o radu predsjednika opštine.

On tvrdi da nije bilo nikakve diskriminacije i da nijesu gledali ko je čiji simpatizer.

– Apsolutno nisam imao nijednu primjedbu po tom pitanju – naglasio je Vraneš, navodeći da je ponosan na odnos prema građanima Pljevalja.

On smatra da treba da nastave da se ponašaju odgovorno, pošteno i racionalno.

– Mislim da imamo otvoren odnos prema građanima i da su starješine Opštine u svakodnevnom kontaktu sa njima – poručio je Vraneš.

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Rajko Kovačević kazao je da dostavljeni izvještaj o radu predsjednika opštine nije inspirativno štivo.

On je kazao da se 99 odsto procenata izvještaja odnosi na projekte koje je prethodna vlast koju je predvodila DPS osmislila i postavila na zdrave osnove, koji su zahtijevali dalju realizaciju.

Kovačević je napomenuo da je Vraneš u izvještaju morao da naznači u kojim preduzećima teško i kritično stanje.

– Slažem se da je teško stanje u DOO Vodovod i Komunalne usluge, ali mi smo za oba preduzeća imali plan izlaska na zelenu granu. Vi rotirate direktore i članove upravnih odbora, svako malo nas sačeka nečija ostavka i imenovanja u upravnim odbornima lokalnih preduzeća – rekao je, pored ostalog, Kovačević.

Da ima korektnosti, Kovačević kaže da bi Vraneš odao priznanje prethodnoj upravi i tadašnjem direktoru Saši Ječemenici koji je, kako je rekao, preduzeće Čistoća izveo oz bezdana i doveo na nivo najreprezentativnijeg nivoa u Crnoj Gori i šire.

– Ali Vama je važnije da ga politički denuncirate i proganjate. Nova direktorka misli da će tako podići rejting među građanstvom i autoritet među zaposlenima. Mislim da radi pogrešno – naglasio je Kovačević.

Kovačević tvrdi i da je Vraneš prepisao nacrt budžeta koji je DPS ostavio kada je prepustio vlast u Pljevljima. Optužuje Vraneša da „krčmi pare koje je prethodna vlast ostavila“.

– Nadam se da će naredni izvještaj o radu predsjednika sljedeće godine podnositi neka druga većina i sve stvari idu ka tome. Budva, Andrijevica, Berana i centralna vlast i parlament – vrlo brzo. Da biste bili uspješna vlast, nije dovoljno samo žarko željeti vlast i voljeti fotelje. A vi kao vlast imate samo to. Kompetentnost, programi, vizije, ideje – to ne posjeduje većina ni u Pljevljima, ni na državnom nivou – rekao je Kovačević.

Dimne bombe kleronacionalizma

Vraneš je odgovorio Kovačeviću da se njegova administracija „odljudila“ od građana Pljevalja. Navodi da je DPS vlast ostavila veliki broj radnika u Čistoći, u Vodovodu i Grijanju.

– Obišao sam sva preduzeća. U Lokalnim putevima ostavili ste tri kamiona, od kojih je jedan bio pokvaren. Poslove ste davali trećim licima i zna se ko su oni bili. Mi smo sve te poslove prekinuli i naša preduzeća rade te poslove. Ostavili ste nam ciljano neusvojen budžet – rekao je Vraneš.

Kovačević je odgovorio Vranešu da ga je preuzeo populizam.

– Vi se ne bavite onim što bi trebalo da građanima omogućite da imaju ugodniji i komforniji život. A onda posegnete za stadom metodom bacanja dimnih bombi kleronacionalizma i time mislite da zabašurite sav nerad i neznanje. To vodi ka katastrofi – naglasio je Kovačević.

On smatra da je Vraneš okupio ekipu oko sebe koja nije kompetentna.

– Vi ste kadrove, iz odioznosti jer su bili u DPS-u, a koji su bili kompetentni, udaljili od mjesta gdje bi Vam bili korisni. Nama nikada nije padalo na pamet da takve ljude udaljavamo iz struktura gdje bi mogli dati doprinos – naglasio je Kovačević

Foto: Printscreen

NIKŠIĆ PROGNOZA