Vraneš: Prekinuću praksu da se grad 21. maja pretvara u „cirkusku predstavu“

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je da će prekinuti praksu da se, 21. maja na Dan nezavisnosti, „grad pretvara u cirkusku predstavu“.

„Da me nijeste napomenuli na zasijedanju Skupštine opštine Pljevlja iskren da budem ne bih se ni sjetio da je Dan nezavisnosti 21. maja“,  navodi se u odgovoru predsjednika Opštine Pljevlja na pitanje odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Marka Tošića zašto grad nije ukrašen povodom nacionalnog praznika.

Na pitanje Tošića da li priznaje Dan nezavisnosti kao državni praznik, Vraneš je odgovrio da je „na drugo pitanje odgovor sadržan u odgovoru na prvo pitanje“.

Vraneš je uputio zahtjev svim direktorima opštinskih javnih ustanova i preduzeća, da na zgradama hitno istaknu trobojke.

„Prema članu 11 Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, nalažem vam da po najhitnijem postupku istaknete zastavu srpskog naroda – trobojku na zgradama uprava vaših ustanova i preduzeća“, navodi se u zahtjevu Vraneša koji je objavio portal Antena M.

Podsjetimo, početkom maja na zgradi opštine Pljevlja se pored zvanične zastave Crne Gore, zavijorila i trobojka.

Vraneš je tada u izjavi za PV Informer kazao da će „zastava trobojka stajati na zgradi opštine Pljevlja vječno“.

Izvor: Portal Analitika, Antena M

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA