Vraneš: Poslije današnjeg dana ću možda biti i smijenjen, ne interesuju me pare raznih lobija

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš na današnjoj sjednici tamošnjeg lokalnog parlamenta kazao je kako je moguće da će biti smijenjen.

To je saopštio nakon što su iznijeti zaključci koji su usvojeni na sjednici opštine, a u kojima se traži da „Crnogorski elektroprenosni sistem“, bez odlaganja obustavi izgradnju dalekovoda kroz naseljena mjesta na području opštine Pljevlja.

“Ukoliko su objekti dalekovoda već izgrađeni ili postavljeni u naseljenim mjestima na području opštine Pljevlja, Skupština će zahtijevati da se u najkraćem mogućem roku uklone ili demontiraju i izmjeste izvan naseljenih mjesta. Skupština opštine Pljevlja će preduzeti sve zakonom i Ustavom predviđene mjere u cilju zaštite ljudskih i imovinskih prava svojih građana od negativnog uticaja izgradnje ovog objekta”, navodi se u zaključcima.

Skupština opštine Pljevlja će ove Zaključke dostaviti Predsjedniku Crne Gore, Predsjedniku Vlade Crne Gore, resornim ministarstvima i agencijama kao i međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava i životne sredine.

Vraneš, koji je i predlagač odluke kazao je da niko nema ništa protiv izgradnje dalekovoda jer je on u interesu države, ali da je sporna trasa.

„Namjera države je da taj dalekovod ide preko centra sela. Mi zahtijevamo od Vlade od ministarstva samo da se selo zaobiđe. Ovo nije interes dvije ili pet porodica ovo je interes svih građana Pljevalja i tako treba da se ophodimo. Ispod dalekovoda nema života. Mi danas branimo dostojanstvo Pljevljaka, mora se naš glas čuti. Gospodo iz Vlade neka dalekovod zaobiđe selo. Zahvaljujem se mještanima Đurđevića Tare što su ostali dosljedni i što su se oduprili raznim mešetarima koji su im nudili novac i ucjenjivali ih, ali oni su ostali čvrsti i ne daju svoju đedovinu. Žao mi je što niko nije prisustan iz Elektroprivrede, i ostalih energetskih kompanija, Agencije za zaštitu životne sredine. Moramo svi da budemo jedinstveni, nema više tlačenja Pljevljaka. Ovdje mi ne smijemo da pokleknemo i da svi pokažemo jedinstvo“, rekao je Vraneš.

Poručio je „gospodi iz raznih lobija da me ne interesuju njihove pare, stanovi, nekretnine osim interesi građana Pljevalja“.

„Poslije današnjeg dana ću možda biti i smijenjen ali bih volio da moj nasljednik bude dosljedan u interesu svih Pljevljaka“, rekao je Vraneš.

Foto: Opština Pljevlja

NIKŠIĆ PROGNOZA