Vraneš odobrio: Bošnjačka nacionalna zastava po prvi put na zgradi opštine Pljevlja

Bošnjačka nacionalna zastava istaknuta je na zgradi opštine Pljevlja, što prvi put da je nacionalna zastava bošnjačkog naroda zavijorila na zgradi lokalne urpave u Pljevljima.

Zastava je istaknuta povodom 11. maja Dana Bošnjačke nacionalne zastave.

Isticanje zastave odobrio je predsjednik opštine Dario Vraneš.

Prethodno se zahtjevom za isticanjem nacionalnog simbola Bošnjaka na zgradama loklanih uprava u Crnoj Gori lokalnim upravama obratilo Bošnjačko vijeće.

Vraneš je Vijestima kazao da po Ustavu Bošnjacima pripada pravo da im se istakne zastava i da je naredio službama opštine da na jedan dan na zgradu opštine pored crnogorske istakne se i zastava Bošnjaka.

Vraneš je kazao da je isto urađeno i u Beranama.

Predsajednik nevladine organizacije „Husein paša“ i imam Rizvan Čauš džamije u Pljevljima Denijal Geljić pozdravio je odluku lokalnih vlasti da istakne zastavu na zgradi Opštine.

Kazao je da je to „jedan korak naprijed u Pljevljima unapređenju suživota u Pljevljima“.

„Pozdravljam svaki iskorak ka suživotu i da svako može istaći svoju zastavu i osjetiti se uvažen u našoj državi“, rekao je Geljić.

Geljić je na svom Fejsbuk profilu napisao i da će doskorašnnji predsjednik opštine Rajko Kovačević ostati upamćen kao jedini gradonačenik Pljevalja koji nije posjetio Islamsku zajednicu i imamima i vjernicima islamske vjere čestitao Bajram.

Izvor: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA