Vraneš demantuje da je došlo do neslaganja u pljevaljskoj NSD: Nema sukoba, vlast je stabilna

Lokalna vlast funkcioniše stabilno, svi konstituenti vlasti su delegirali kvalitetan kadar na rukovodeća mjesta, a pokazatelj toga je intenzivan razvoj opštine, kazao je za „Dan“ Dario Vraneš, predsjednik Opštine Pljevlja.

Podsjetimo, opozicija u Pljevljima tvrdi da je došlo do sukoba unutar vladajuće koalicije i da šef pljevaljske Nove srpske demokratije Milan Lekić pokušava da smijeni partijskog kolegu Darija Vraneša. Iz opozicije tvrde da je prvi čovjek grada odavno u lošim odnosima sa predsjednikom opštinskog odbora Nove srpske demokratije.

Na drugoj strani, Vraneš u izjavi za taj list tvrdi da od toga nema ništa i da su to apsolutno neistinite glasine, koje on više ne želi da komentariše.

– Nadam se da smo postigli apsolutnu stabilnost, koja je neophodan uslov da se nastavi rad ovim intenzitetom, koji je izuzetan – rekao je Vraneš.

On je istakao da je trenutno u Pljevljima najveće gradilište u poslednjih 30 godina.

– Rade se projekti toplifikacije i fabrike za preradu pitke vode, kao i cjevovod Pliješ – centar grada. Ukupna vrijednost radova finansiranih od strane države i lokalne uprave je oko 16,1 milion eura.Takođe, i potpuna rekonstrukcija četiri ulice i jednog trga, a asfaltirano je oko 35 ulica. Za godinu i po asfaltirana su 72 putna pravca lokalnih seoskih puteva, urađena četiri seoska vodovoda, a trenutno se radi deset dječijih igrališta i sportski tereni u naselju Potrlica – kazao je Vraneš.

Dodaje da je nastavljeno sa projektom ugradnje termofasada, u sklopu kojeg je deset zgrada u Pljevljima dobilo novi izgled i termoizolaciju. Inače, do sada je 212 kuća ušlo u projekat subvencije za termofasade, koji zajedno sprovode Ekofond i Opština Pljevlja.

– Krenuli smo u postupak rješavanja gradskog i prigradkog javnog prevoza jer ne smijemo dozvoliti da iduća školska godina počne a da učenici nemaji mogućnost javnog prevoza. DOO Vodovod, uz pomoć preduzeća iz Čačka, intenzivno i vrlo uspješno radi na svakodnevnom otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži, čime se rješava dugogodišnji problem vodosnabdijevanja u pojedinim naseljima – istakao je predsjednik Opštine Pljevlja.

foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA