„Vlast u Podgorici od početka svog mandata napravila velike pomake“

Uprava Glavnog grada može se pohvaliti sjajnim rezultatima kazao je za Gradsku funkcioner Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić. Ističe da su uprkos loše zatečenom stanju, nakon preuzimanja vlasti od DPS-a, postavili čvrste temelje i obezbijedili rekordan budžet u visini od 134 miliona eura.

Aktuelna vlast u Podgorici je od početka svog mandata napravila velike pomake, i može se pohvaliti dobrim rezultatima, ističe funckioner PES-a, Vasilije Čarapić.

”Prve godine smo zatekli tešku situaciju, mantra DPS-a je uvijek bila, posle nas potop, mi smo naslijedili takvo stanje i u takvom stanju pokušali da izgradimo strukturu budućeg funkcionisanja grada. Trebalo je malo vremena da se to stavi na noge. Imajući u vidu da se tranzicija vlasti odlagala šest mjeseci “, kazao je Čarapić.

Poručuje da je posebno ponosan na određene oblike digitalizacije Glavnog grada.

”Podsjetiću vas na stavljanje javnog prevoza na Google mapi, takođe smo usvojili rekordno visok budžet za Podgoricu 134 miliona eura što je do sada najveći budžet sa kojim je raspolagao Glavni grad, kao i dobra saradnja sa centralnom vlašću”, naveo je Čarapić.

Kako ističe, trenutno je u fokusu realizacija proljećnog Pazara, i brojni infrastrukturni projekti.

”Radimo rekonstrukciju robne kuće, pretvorićemo je u IT digitalni hub, što smatramo da će da poveća ekonomsku aktivnost u tom segmentu u Glavnom gradu. Uz rekonstrukciju bulevara Vojislavljevića, želimo da dođemo do rješenja za kolektor, mi apsolutno ne bježimo od te teme. Znamo da je neko projektovao rješenje, a probleme stavljao pod tepih“, rekao je Čarapić.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA